Наслови:

У Брчком обиљежен јубилеј Светосавске омладинске заједнице – 15 година постојања

Обиљежавањем  15. година постојања и дјеловања Светосавске омладинске заједнице у Брчком, 5. новембра 2016. године, у Дому културе одржана је свечана академија која је уприличена тим поводом. Идеја коју су имали чланови Светосавске омладинске заједнице, била је  да се направи једна ретроспектива свега онога што је учињено до сада, да се сјете својих почетака и свих изазова са којима су се сусретали у том периоду, и да се захвале свим досадашњим заслужним и почасним члановима, као и кординаторима Светосавске омладинске заједнице. Светосавска омладинска заједница је у Брчком основана у децембру 2001. године.

У првом дијелу програма присутне су поздравили у име Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г.Г. Хризостома, протојереј-ставрофор Драган Ћирковић, те координатор Светосавске омладинске заједнице Брчко, ђакон Кристијан Ђокић. Након увода светосавци су се захвалили свим дугогодишњим пријатељима, донаторима, спонзорима, и свима који су својом материјалном и моралном подршком, потпомогли рад Светосавске омладинске заједнице. Исто тако сви присутни су могли уживати у предивним гласовима наших драгих гостију из Бања Луке, камерног женског хора „Бањалучанке“, и чланова рецитаторске секције „Просвјете“ из Брчког. У другом дијелу програма академије, свештенство Архијерејског намјесништва брчанског  уз присутне госте и званице из јавног, политичког и културног живота града, те вјерним народом, могли су да погледају краткометражни документарни филм од Светосавској омладинској заједници од 2001-2015 године, који је два мјесеца био припреман управо за овај јубилеј. Филм је симболично назван „Ходимо стазама Светога Саве“.

Благодаримо Богу и Светоме Сави на благослову и помоћи у свим добрим  и милосрдним дјелима, кроз које су многобројни светосавци и омладина православна, дали свој велики допринос и жртву, којом су се уградили у темеље Светосавске омладинске заједнице и Свете Цркве Христове. Надамо се још плодоноснијем раду у будућности, на радост Цркве, вјере хришћанске православне и народа српског. На многаја љета.

координатор СОЗ-а Брчко ђакон Кристијан Ђокић