Наслови:

Светосавска омладинска заједница у Брчком прославила Крсну славу

Светосавска омладинска заједница у Брчком 27. јануара. 2016. године у хотелу „Јелена“ , обиљежила је своју славу Светог Саву, у присуству свештенства Архијерејског намјесништва брчанског, те

особа из јавног и културног живота града. Протојереј-ставрофор Драган Ћирковић извршио је обред ломљења Славског колача са предсједницом СОЗ-а Теодором Пантић, а потом је о. Драган Ћирковић одржао кратку и пригодну бесједу.
Након обреда ђакон Кристијан Ђокић који је уједно и координатор СОЗ-а у Брчком поздравио је присутне и пожелио срећну Крсну славу светосавцима. „Част и велика радост ми је поздравити вас, пожељети вам добродошлицу на нашу Крсну славу и захвалити Вам се од срца на вашем доласку, јер сте овим својим гестом уприличили прославу нашег данашњег духовног славља, данас када славимо нашег Српског Светитеља и просветитеља, утемељивача Српске Цркве и духовности, Светога Саву“ – рекао је координатор у свом уводном обраћању.
Ђакон Кристијан је додао да су Христове вриједности утемељене у Светосавску омладинску заједницу, чији су идеали мјерило и путоказ којим се у свом раду руководе светосавци, као продужена рука Српске православне Цркве. Такође, он се захвалио српским политичким представницима у органима Брчко дистрикта, те привредницима који су увијек имали и имају слуха за потребе Српске православне цркве и самог СОЗ-а који захваљујући њиховој подршци проводе своје активности. „Управо због тога данас у име Светосавске омладинске заједнице, изражавам Вам захвалност за сву финансијску и моралну подршку, коју сте до сада исказивали, свих ових претходних година , па све до данашњег дана“ – додао је координатор.
Честитајући Крсну славу, Светог Саву, ђакон Кристијан призвао је Божији благослов, да се увијек трудимо да будемо бољи људи него што то јесмо, те да нам Господ подари здравља, разумијевања, мира у срцима и душама, те љубав међусобну.
Светосавци су искористили ову прилику да својој чланици Управног одбора Наташи Дамјановић уруче пригодан рођендански поклон, симболишући тиме сав њен труд, рад и залагање за напредак и развој Светосавске омладинске заједнице у Брчком.
Светосавска омладинска заједница Брчко дистрикт овом приликом обавјештава брчанску јавност да ће се као круна свих ових активности које проводи у част Светог Саве, одржати већ традиционални петнаести Светосавски бал, а који ће се одржати у сали Двор у комплексу „Тесле“ 06.02.2016. године са почетком од 20.00 часова.
Светосавска омладинска заједница се захваљује свим донаторима који су помогли у прослави и обиљежавању Крсне славе.

Светосавска омладинска заједница Брчко дистрикт