Наслови:

СОЗ И СПЦ ПРИРЕДИЛИ СВЕТОСАВСКИ БАЛ У БРЧКОМ

Светосавска омладинска заједница (СОЗ) Брчко у сарадњи са Српском православном црквом, приредила је 15. фебруара љета Господњег 2015, на велики православни празник Сретење Господње, у брчанском хотелу ‘’Јелена”   традиционални Светосавски бал на којему се око 200 грађана, уз богату трпезу и музику, забављало до касно у ноћ.

Свечаност је почела химном Светом Сави што ју је отпјевао хор „Свети Стефан Дечански“ који дјелује при саборном храму Успенија пресвете Богородице у Брчком,  а потом је учеснике Светосавског бала, у име Његовог пресвештенства епископа Зворничко-тузланског Хризостома, благословио и поздравио архијерејски намјесник брчански протојереј ставрофор Драган Ћирковић.

– Лијепо је да се слави име Божије и у славу Светог Саве – најумније српске главе, нашег првог архиепископа и просвјетитеља, оснивача Српске православне цркве, нагласио је Ћирковић у пригодној ријечи.

Овогодишњи, 14. по реду, Светосавски бал у Брчком, према ријечима координатора брчанског СОЗ-а –  протођакона Драгана Поповића посвећен је двама јубилејима: 200. годишњици подизања Другог српског устанка и 20. годишњици потписивања Мировног споразума у Дејтону.

– Као и прошлогодишња, и ова културна манифестациуја је хуманитарног карактера.  Сав приход биће искоришћен у хуманитарним акцијама које води СОЗ. Између осталог, планирали смо да дио средстава издвојимо за стипендирање најбољег студента из Брчког, напоменуо је протођакон Поповић.

На свечаности у хотелу „Јелена“ наступили су:  већи дио чланова оркестра Војске Србије “Станислав Бинички”, естрадна умјетница Јелена Томашевић, солиста Дејан Пешић, бањалучки глумац Горан Јокић, те народни оркестар «Бисерница» из Бијељине, црквени хор “Свети Стефан Дечански” из Брчког и чланови фолклорног ансамбла брчанске “Просвјете” .

Бранислав Рибар