Наслови:

Најава изложбе графика академског сликара Вељка Михајловића у Брчком

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Хризостома, а у организацији Црквене општине Грчица, у Брчком 20. фебруара биће презентована изложба академског сликара Вељка Михајловића. Врсни сликар и графичар Вељко Михајловић, рођен је 1948. године у селу Буковица код Брчког, а живи и ради у Београду. Тематика ове изложбе ће бити Хиландарски метох „Св. Василије на мору“. Господин Михајловић је завршио Ликовну академију у Београду, а до сад је приредио око 180 самосталних изложби у земљи и свијету, учествовао је на бројним колективним изложбама у земљи и региону, и добитник више значајних награда и признања.  Господин Вељко Михајловић је члан УЛУС-а, тј, Удружења ликовних умјетника Србије (основаног још 1919. године) . Такође г-дин Михајловић је у просторијама галерије УЛУС-а (назив:  Уметнички павиљон „Цвијета Зузорић“, адреса: Мали Калемегдан бр.1 у Београду), одржао велики број самосталних и колективних изложби. Неке радове из те области могу се видјети на интернет страници галерије умјетника УЛУС-а  htpp://ulus-art.org/gallery/main.php.

Г-дин Вељко Михајловић најчешће ствара у засебним цјелинама, а неке од њих носе називе: „Кругом Двојке“, „Калемегдан“, „Студентски парк“, „Банат“, „Мостови Париза“, „Манасија“, „Жича“, „Хиландар“, „Сентандреја“, „Света Гора“ итд. У најновијем циклусу се значајно бави Царем Константином и Царицом Јеленом, поводом 1700 година  од Миланског едикта и слободе хришћанства. Његов скори рад, графички циклус под називом „Константин“-„Црна Гора и свијет“, око 20 графика, 2013. године је презентован у Риму.

Изложба ће бити одржана у Умјетничкој галерији ( градска Вијећница), 20 фебруара са почетком од 18.00 часова, а изложбу ће отворити Преосвећени Владика Хризостом.

Plakat 02 A3