Наслови:

Божићни пријем у Брчком (аудио)

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића у Брчком је одржан традиционални Божићни пријем. У хотелу Јелена са почетком од 18.00 часова, на други дан Божића и успомену на Сабор Пресвете Богородице, уприличено је ово традиционално обиљежавање Божића и својеврсно дружење, које је заједнички организовало Архијерејско намјесништво брчанско са српским представницима у власти Брчко дистрикта.

Пријему су присуствовали угледни званичници нашег града, из вјерског, политичког, културног и привредног живота Брчко Дистрикта.  У име свих православних вјерника Српске Православне Цркве у Брчком, присутне је поздравио и захвалио се на њиховом доласку Архијерејски намјесник брчански протојереј-ставрофор Драган Ћирковић. Он је поручио присутнима да празник Христовог рођења славимо са поруком мира и да љубав влада међу свим народима овог простора. Учеснике Божићног дружења је такође поздравио предсједник брчанског парламента господин Ђорђа Којић.

У пригодном музичком програму изводећи духовне пјесме, заједнички су наступили чланови Црквених хорова „Света Петка“ и „Свети Стефан Дечански“.

ђакон Кристијан Ђокић

Галерија фотографија са Божићног пријема

 

Аудио запис са Божићног пријема